Over mij

Over mij

Mijn naam is Inge de Vries en ik ben een vormgever met passie voor ruimtes die prikkelen en verwonderen. Wanneer ik me in een gebouw, interieur of landschap bevind raak ik geïnspireerd door hoe de beleving van de plek wordt opgebouwd. Als Utrechtse begeef ik me graag in het Nederlandse cultuur- en architectuurlandschap om zo nieuwe indrukken en belevingen op te doen. 

In weekenden bezoek ik graag musea, ga ik zeilen en speel ik volleybal. Daarnaast werk ik graag aan eigen projecten uiteenlopend van het stofferen van een stoel tot het ontwerpen van een verjaardagskalender. Het hergebruiken van materialen en aandacht hebben voor de natuur is voor mij belangrijk in zowel mijn werk als in mijn dagelijks leven.

Beeldend Verbinder

In november 2020 ben ik mijn bedrijf Beeldend Verbinder begonnen. Als Beeldend Verbinder ben ik de visuele schakel tussen opdrachtgever en gebruiker. Ik weet tijdens een ontwerpproces vorm en inhoud samen te brengen. Hierdoor heb ik overzicht en kan ik de juiste visuele verbindingen leggen. Mijn doel bij ontwerpen is anderen inspireren en de omgeving een stukje mooier maken.

Ik ben een creatieve maker met een onderzoekende houding die een eigen kijk heeft op ontwerpen. Ik ga aan de slag met complexe vraagstukken en ik bedenk en maak hiervoor passende visualisaties.

Beeldend Verbinder is in te zetten voor:

  • Ruimtelijk ontwerp
  • Narratieve ruimtes
  • Concept ontwikkeling
  • Storytelling
  • Belevingsontwerp
  • Grafisch ontwerp

Opdrachtgevers:

GBMS, Bartiméus, Maritiem Museum, Blue Delta, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Nimeto Utrecht, Dille & Kamille, Centraal Museum Utrecht

> Ik verzamel beelden, materialen en belevingen die het vraagstuk zo goed mogelijk overbrengen

> Ik verdiep me in verhalen uit het verleden, heden of toekomst

> Ik verbind de doelgroep of gebruiker aan het vraagstuk door middel van een ruimtelijke visualisatie


©Beeldend Verbinder